Het concept

“Van open-buik operatie naar kijkoperatie : coupuriseren”.

Het toestel bestaat uit volgende componenten:

  1. Het Frame
  2. Stoomgenerator & Superheater
  3. Microgolf installatie
  4. Koelinstallatie
  5. In- and outlet uitrusting
  6. Temperatuur & druk controlesysteem
  7. Afsluitinstallatie (Aftersealing)
  8. Elektrisch controle systeem (PLC)
  9. Drukkamer voor tray/schaal

Het doel is om rauwe of bereide mono-ingrediënten te steriliseren (vlees, groentjes, vis, pannenkoeken, eieren, frietjes, enz….). Ook een complete maaltijd kan in de multi-compartiment-tray gesteriliseerd worden (kant-en-klaar).
Het innovatieve bestaat er in dat enerzijds het steriliseren gebeurt NADAT de ingrediënten zijn aangebracht in een volledig hermetisch (gesealde) afgesloten verpakking (tray). Anderzijds zijn in de “coupuriser” geen sausen, sappen, siropen nodig voor de warmteoverdracht.

De chef kok kruidt, kleurt, grilt, bakt …… doseert en plaatst daarna het ingrediënt in de tray en sealt deze dicht. Daarna steriliseert (of beter coupuriseert) de GeniusmealsCoupurizer.

Voedingsproducten “puur natuur” steriliseren.

Conventionele methodes zoals diepvries, autoclaaf, pasteuriseren, …. hebben allemaal wel een grote “MAAR”. Ofwel zijn ze te omslachtig of te duur (koeling, diepvries) maar vooral NOOIT puur natuur : sausen en andere noodzakelijke warmtegeleiders CONTAMINEREN het geheel, waarbij smaak, geur en kleur verloren gaan, om maar niet te spreken over het visuele aspect.