Home

GeniusMeals ontwikkelde een innovatieve methode en een systeem voor het “droog” steriliseren van voedingswaren : “coupuriseren”

Conventioneel steriliseren in de autoclaaf duurt lang en kan alleen als een warmtegeleider is toegevoegd, bijvoorbeeld onder de vorm van saus, siroop, water, …. 

Met de “coupuriser” is sterilisatie bekomen binnen 3 minuten en er is geen medium als warmtegeleider nodig daar er gebruik gemaakt wordt van een cocktail van hete stoom, druk en microgolf.

Dit maakt het mogelijk om “mono ingrediënten” te steriliseren zonder dat er contaminatie is van geur, kleur en smaak. 

FINE TUNED STERILIZER

De coupuriser kan zowel bestaan uit “plug-and-play” toestel met een mono-kop om op kleine schaal te steriliseren. Inline massaproductie kan via een modulaire opstelling met multi-koppen.

TOEPASSING

Op kleine schaal kan een chef kok in de keuken van een restaurant, een kleine traiteur, bijvoorbeeld één keer om de 6 maand “kalfszwezeriken” in kleine porties (per persoon) coupuriseren en deze minstens 6 maanden bewaren op kamertemperatuur. Altijd verkrijgbaar op de menukaart en geen productverlies door “over datum”.

Op grote schaal kunnen industriële grootkeukens voedingswaren (vlees, vis, groenten, ……..) coupuriseren een aanbieden aan grootkeukens van bedrijven, scholen, ziekenhuizen, het leger, vluchtelingenkampen,  ….. of gewoon verkopen aan grootwarenhuizen.

Dit zonder de noodzaak van frigo’s en koeltransport. Gewoon in een kartonnen doos en/of op een pallet via gewoon wegtransport, container, schip, …… de wereld rond indien nodig.